Indie-pop
Rock
Nederlandstalig

De b-kant is niet je gemiddelde Nederlandstalige bandje. Tuurlijk, je hoort er best wel eens wat in terug van bijvoorbeeld Doe Maar, Krang, Spinvis of De Dijk, maar zo makkelijk laat de band zich niet vangen.

De b-kant is geboren uit de krochten van de ziel van zanger en liedschrijver Bas Bonthuis. Zijn huiskamer was ook de studio voor het eerste album van de b-kant. De acht nummers erop laten je kennis maken met (slechts een klein deel van) de piekersessies en dwingende overpeinzingen van een man die net zo kritisch is op de maatschappij als op zichzelf.

Live plaatsen zes mannen de nummers in een ander daglicht. Hoewel het kan betoveren met belletjes en kopstemmenkoortjes, mag het ook psychedelisch scheuren en beuken. Het kan van ver naar dichtbij en van geroosterd vlees naar principieel vegetarisch. Het podium brengt de ruimte voor wat een huiskamerstudio niet toelaat.En die ruimte wordt optimaal gebruikt.

“het is fijn, het is spannend, het is onherkenbaar leuk”- Dolf Jansen

“de b-kant, nee dit is zeker niet verkeerd geschreven, is een bandje van Nederlandse bodem die een nieuwe impuls geeft aan alternatieve Nederlandstalige muziek. Het is spannend, innovatief en psychedelisch en dat maakt het debuutalbum, met dezelfde naam als de band, een sterk begin.”- Festivalinfo.nl

“Soms zit er tussen de flinke stapel aan eigen beheer releases die de redactie van Muzine.nl bereikt opeens een onverwacht eigenwijs plaatje die je bij beluistering van het schijfje direct doet opveren. Het titelloze debuutalbum van de b-kant is er zo een.”- Muzine.nl

Website
Facebook

De b-kant is:
Bas Bonthuis – zang, ukulele, samples
Pieter van Koetsveld – bass, zang
Warner Mossel – toetsen
Coen Siersma – gitaar, synth, samples, trompet, ukelele
Arjen van der Straaten – drums, zang
Marnix Walters – gitaar, melodica, klokkenspel, zang